Hopp til innhold

Hvordan håndtere inkasso

Hvis du har fått et varsel om inkasso, gjelder det å reagere med det samme. Du har kanskje glemt å betale noen fakturer, eller brukt kredittkortet litt for ofte uten å nedbetale gjelden, men inkasso er noe du verken bør overse eller utsette. Selv om du kanskje ikke har råd til å betale hele summen på dagen, er det bedre å refinansiere inkasso ved hjelp av et forbrukslån enn å ikke gjøre noe som helst.

Hvorfor må inkasso refinansieres med det samme?

Du kan godt betrakte inkassovarselet som en ufarlig påminnelse om en regning du ikke har betalt, men bare hvis du er klar over at du må betale denne regningen med det samme som du har fått varselet i posten. Ellers kan inkasso bli mye mer komplisert enn en vanlig faktura. Det er nemlig en høy rente som begynner å løpe på den ubetalte regningen fra og med dette tidspunktet, og denne utgiften unngår du fullstendig om du betaler på dagen. Men renten er ikke ditt eneste problem. Inkasso er bare det første i en rekke grep. Et annet er betalingsanmerkninger, noe som kan føre til dårlig kredittvurdering i framtida. Og hvis du utsetter betalingen lenge nok, kommer summen du skylder samt rentene til å trekkes ut direkte fra lønna di.

Hvordan kan jeg refinansiere inkasso?

Det er derfor lett å innse hvorfor det er best å betale gjelden så snart varslen om inkasso kommer. Hvis du likevel ikke har råd til å gjøre det, er det ingen grunn til å fortvile: hos de fleste banker er det mulig å ta forbrukslån på dagen. Banken spør aldri hva du har tenkt å bruke lånet til, og kommer sikkert til å tilby deg en rente som er mye gunstigere enn den som ellers ville løpe på den ubetalte regningen din.

En annen grunn til å reagere så snart som du har fått et varsel om inkasso gjelder nettopp bankene. De fleste vil nemlig ikke bevilge forbrukslånet hvis du allerede har inkasso. Men varselet er en annen sak og det gir deg nok spillerom til å låne penger på dagen. Selv om det haster, må du ikke få panikk – les grundig om tilbudet på forbrukslån, gjerne hos flere banker, for å finne gunstigste renter og nedbetalingstider. Når du først har fått lånet, sørg for at du betaler alle utestående kravene. Etterpå kan du slappe av og betale gjelden i banken i et tempo du har valgt selv.

Siden forbrukslån-kalkulator.no er også på Facebook og Twitter. Her får du ofte nyttige artikler angående emnet.